Konkurentsiamet: Elektrilevi ei rikkunud elektrituruseadust (1)

Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Liis Treimann

Konkurentsiamet ei tuvastanud järelevalvemenetluse käigus, et Elektrilevi oleks rikkunud elektrituruseaduses sätestatud nõudeid.

Järelevalvemenetlus käivitati selleks, et uurida Eesti suurima jaotusvõrguettevõtja Elektrilevi tegevuse vastavust seadusele pärast jagunemist alates 2021. aasta 1. jaanuari.

Riigiettevõte Eesti Energia tükeldas aasta alguses tütarettevõtte Elektrilevi kaheks osaks, luues selle kõrvale võrguettevõtte Enefit Connect. Enefit Connect haldab tänavavalgustusvõrke, elektriautode laadimistaristut Enefit Volt, internetivõrku ja muid teenuseid. Elektrilevi jäi pakkuma üksnes riigi poolt reguleeritud jaotusvõrguteenust.

Elektrituruseaduse järgi peavad jaotusvõrguettevõtja käsutuses olema võrguteenuse osutamiseks vajalike vahendite säilitamiseks ning arendamiseks vajalikud tehnilised, füüsilised, rahalised ja inimressursid.

Analüüsis jõudis konkurentsiamet järeldusele, et Elektrilevi tegevuses ei ole elektrituruseaduse nõuete rikkumist. Seetõttu lõpetas konkurentsiamet asjas ka järelevalvemenetluse.

Elektrituruseadus kohustab Elektrilevil iga aasta esitama võrdse kohtlemise tegevuskava konkurentsiametile. Selles kavas nähakse ette teiste elektriettevõtjate ja tarbijate võrdse kohtlemise abinõud ning nende rakendamiseks jaotusvõrguettevõtja töötajatele pandavad kohustused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles