Lätlaste elektrimüüja ostab kolm Eesti energiaettevõtet

PM Majandus
Copy
Elektrum Eesti juht Andrus Liivand.
Elektrum Eesti juht Andrus Liivand. Foto: Erakogu.

Elektrum Eesti OÜ allkirjastas 30. juunil lepingu Energiaturu Võrguehitus OÜ, SNL Energia 1 OÜ ja Baltic Energy System OÜ osade omandamiseks.

Omandatavate ettevõtete põhitegevuseks on elektrialajaamade ehitus, hooldamine ja rentimine koos kõige kaasnevaga, aidates ettevõtetel kokku hoida elektri liitumis- ja võrgukuludelt, suurendada või vähendada läbilaskevõimsust ning ümber ehitada olemasolevat elektriliitumist vastavalt muutuvatele vajadustele, teatas Elektrum.

Ettevõtete hallata on 53 megavatti elektriliitumisi, mida läbib aastas pea 80 gigavatt-tundi elektrienergiat.

«Antud ettevõtete grupi omandamine on osa Elektrum Eesti strateegiast laiendada oma tegevust uutes tootesegmentides ja ärisuundades,» ütles Elektrum Eesti OÜ juhatuse esimees Andrus Liivand.

Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Elektrum Eesti.

Elektrum on Eestis peamiselt tuntud elektri- ja energiatoodete jaemüügiettevõttena kodu- ja äriklientidele. 

Tehingu jõustumiseks on vajalik konkurentsiameti nõusolek. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Juuni keskel selgus, et üle Eesti elektrimüügiteenuseid pakkuv Imatra Elekter müüb enda elektrimüügi äri Elektrum Eestile. Konkurentsiamet andis tehinguks juuni lõpus loa ning ettevõtte ligi 20 000 elektrimüügi klienti liiguvad Elektrum Eestile. 

Elektrum Eesti OÜ on energiamüügiga tegelev ettevõte, mis pakub klientidele lisaks elektrile ka maagaasi, päikeseenergia ja elektriautode laadimislahendusi ning energiatõhususe ja energia kodujuhtimise lahendusi. Elektrum Eesti kuulub Läti riigifirma Latvenergo Gruppi. Eestis tegutseb Elektrum alates 2007. aastast ning osutab teenuseid 28 500 kodu- ja äritarbijale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles