Eesti Energia loob uue ettevõtte (3)

BNS
Copy
Praeguse otsuse järgi on Eesti Energial endiselt kohustus tagada 1000 megavatti juhitavat võimsust 2023. aasta lõpuni.
Praeguse otsuse järgi on Eesti Energial endiselt kohustus tagada 1000 megavatti juhitavat võimsust 2023. aasta lõpuni. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eesti Energia liidab Enefit Kaevandused ja Enefit Energiatootmise alates järgmisest aastast üheks ettevõtteks nimega Enefit Power.

«Estonia allmaakaevanduse ja Narva karjääri liitmine meie elektri ja vedelkütuste tootmisega üheks ettevõtteks – Enefit Poweriks – annab ühises väärtusahelas rohkem paindlikkust ja suurendab konkurentsivõimet,» ütles Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo pressiteates.

Enefit Poweri visioon on kasutada vedelkütuste tootmisel alternatiivseid kütuseid – vanarehve ning potentsiaalselt jäätmeplasti, lahendades nii keskkonnaprobleeme. Kaevandustes tekkiva aherainel ehk lubjakivil on Eesti Energia teatel potentsiaal saada rohkem kasutust suurte taristuobjektide aluspõhja täitematerjalina, põlevkivituhk on end aga tõestamas väärt toorainena teistes majandusharudes.

Enefit Powerist saab tööandja 1500 inimesele. Loodava ettevõtte juhi värbamisprotsess kestab.

Suurenergeetika varahaldusega jääb edasi tegelema Enefit Solutions, mis osutab teenuseid kaevandustele, elektrijaamadele ja õlitehastele ning soovib peatselt ka elektrituulikute hooldust pakkuma hakata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles